Sleuteldag 21 oktober 2017

Zaterdagmiddag 21 oktober organiseerden we weer een oergezellige sleuteldag. Dit maal waren we te gast bij Porsche Classic Center Gelderland, alwaar we met een drankje en hapje hartelijk ontvangen werden.

Nadat de clubleden binnengedruppeld waren reden we de eerste auto naar binnen; een fraaie Corrado VR6.

De eigenaar, welke de auto nog maar net enkele maanden had, gaf aan dat de motor wat olie lekte, waarna we de auto op de hefbrug inspecteerden. Er was inderdaad sprake van olielekkage, na de onderzijde van de motor schoongemaakt te hebben werd er een korte rit gemaakt waarna de auto nogmaals op de brug nagekeken werd. De olielekkage bleek van de carterpanpakking afkomstig te zijn. De eigenaar zou een nieuwe bestellen en deze binnenkort gaan plaatsen.
Er kwamen nog enkele andere aandachtspuntjes naar voren, maar geen schokkende zaken gelukkig.

Tussen de werkzaamheden in de werkplaats door gingen we op uitnodiging van de eigenaar op de verdieping bij de collectie verzamelde auto’s kijken. We kwamen in een waar autoparadijs uit, want naast de vele bijzondere Porsches en Audi’s stonden er ook diverse juweeltjes aan Volkswagen.Mooi rijtje met Golfjes:

Originele fabrieks-rallyauto, RallyeGolf:

RallyeGolf met slechts enkele honderden kilometers op de teller, aarnaast een originele Nederlandse Golf G60, en daarachter een echte politieauto:

En wat te denken van deze fraaie Golf Cabriolet, Limited Golf (16VG60-motor, 210pk standaard!) en 2 vroege Golf mkI GTI’s:

Deze rode Golf is een voorloper van de GTI, met de kenmerken van een 75’er Golf (‘zwaluwstaartje’):

Ook dit logo is een voorloopmodel, gelukkig(?) hebben ze het uiteindelijke logo niet met deze cursieve letters voorzien:

Ook stond er deze originele Scirocco mkII, je ziet ze nog maar weinig. En een Polo Harlekijn, een model wat enkel in Duitsland te koop is geweest:

We sloten de middag af met een gezellige borrel, waarna een ieder huiswaarts keerde en we met een goed gevoel terugkijken op een geslaagde sleuteldag.