Bedrijfsbezoek Autobedrijf Terpstra – 1 april 2017

Op zaterdag 1 april bezochten wij Audi-VW-Seat-Skoda-specialist Terpstra in het Friese Sexbierum.

Tijdens de heenreis waren de weergoden ons helaas niet goed gezind, de regendruppels kwam massaal uit de lucht vallen maar dat mocht de (rij)pret niet drukken. Onderweg kwamen we al diverse clubleden tegen, waarbij zich een kleine colonne richting Friesland vormde.

Aangekomen bij Autobedrijf Terpstra werden we hartelijk ontvangen door eigenaar Hessel Terpstra. Uiteraard ontbrak het bij de koffie niet aan een lokale lekkernij; oranjekoek!

Na op adem te zijn gekomen, sommige clubleden waren bijna 2uur onderweg geweest, met een kop koffie en een lekker stuk koek begonnen we met een uitgebreide rondleiding door het bedrijfspand.
Tijdens de rondleiding vertelde Hessel over de geschiedenis en toekomstplannen van het bedrijf, tevens had hij bij iedere auto een verhaal. De ene auto nog mooier en meer bijzonder dan de andere, maar stuk voor stuk allemaal prachtige auto’s.

Ondanks het feit dat Terpstra voornamelijk een Audi-specialist is, werd de liefde voor Volkswagen (youngtimers) ook niet onder stoelen of banken gestoken. Zo had hij ook op dat moment enkele fraaie exemplaren te koop staan in zijn showroom, waaronder de volgende 2 auto’s:

Nette Volkswagen Polo Coupé 1.3 Fox uit 1992, met slechts 58.000km op de teller:

En wat te denken van deze bijzonder frisse, originele en supervolledig gedocumenteerde Volkswagen Passat Variant 2.8 GL VR6. Overgenomen van de eerste eigenaar:

Wat je ook niet vaak ziet, een originele Audi S6 Plus Avant. Helaas wel al verkocht, de nieuwe eigenaar zal er ongetwijfeld vele fijne kilometers mee gaan beleven:

Na de rondleiding hadden we nog de mogelijkheid om aan onze eigen youngtimers te sleutelen. Clublid Sven maakte van de gelegenheid gebruik en dook samen met Klaas in de elektronica van de auto:

Tevens kregen de aanwezige clubleden een clubshirt uitgereikt, met clublogo op voor- en achterzijde in kleur!

In de werkplaats vonden wij ook nog de originele jaren ’90 uitleescomputer van Volkswagen, op ‘onze’ modellen nog goed te gebruiken:

Aantoonbare kwaliteit is ook bij Autobedrijf Terpstra te vinden:

Ter afsluiting van dit geweldige bedrijfsbezoek hadden we nog een kleine borrel, waarna een ieder weer de route richting huis aanvaardde.

Hessel, nogmaals ontzettend bedankt dat we jouw prachtige autobedrijf mochten bezoeken!